2012. október 29., hétfő

Töklámpás, sütőtök-pite, Halloween

Hahó! :)

Pénteken Maleney (a következő fogadótesóm) nálunk töltötte az estét. Moziba mentünk, a Pitch Perfect című zenés-táncos vígjátékot néztük meg. Hát haláli volt! Annyit nevettünk rajta, nagyon vicces film.
Magyar előzetest sajnos nem találtam, de angolul egy rövid bemutató: http://www.port.hu/pitch_perfect/pls/fi/films.film_page?i_film_id=132814 :)

Jövő héten költözöm Malaney-ékhoz! Beszélgettünk arról, hogyan tartják ők azokat az ünnepeket, amiket majd náluk töltök. Én nagyon szeretem a különböző szokásokat, olyan érdekes látni, hogy más országokban ünneplik ezeket!

Az első ünnep, amit náluk töltök, a Hálaadás, November 22-én, az egyik legfontosabb nemzeti ünnep. Malaney mondta, hogy ilyenkor általában összegyűlik az egész család - Malaney két tesója is hazajön és egy hálaadásnapi vacsorát tartanak, aminek a legfontosabb eleme a pulyka. Emelett a pulykához felszolgált töltelék, áfonyaszósz, krumplipüré, zöldbab, sütőtöktorta.
Jól hangzik :) Ez lesz az első közös ünnep velük! Izgatottan várom!

Malaney mondta, hogy mostanában sokszor süt, szóval majd sok-sok finomságot fogunk együtt  készíteni, mert mondtam, hogy én is nagyon szeretek sütni. :)
Úgy érzem, jól kijövünk majd egymással!

Az őszi sportok most már mindenkinek véget értek, a versenyzők (Josie is) szombaton futottak utoljára Colorado Springs-ben. Ezen a versenyen az állam legjobb futói vettek részt. A sulinkat 8 lány és 2 fiú képviselte, Josie is futott. Szegény nagyon ideges volt reggel. Michele, Jeff és én mentünk szurkolni, már jó korán elindultunk. Michele-lel az 1. mérföld-nél szurkoltunk, majd a második mérföldnél vártuk őket, aztán a célhoz siettünk. (Persze mindenhova rohannunk kellett, mert olyan gyorsak voltak a futók.) A cél nagyon izgalmas volt! Végignéztük, hogyan sprintelik le az utolsó pár száz métert, hogy minél jobb időt fussanak és ha lehet, még több futót előzzenek le. A lányoknál 0,1 másodperccel nyerte meg az 1. helyezett! Az egész verseny alatt az a lány vezetett, akit az utolsó pillanatban hagytak le! Elképesztő volt látni! Sajnálom, mert tényleg szinte egyszerre értek célba, de hát csak egy nyerhet... Természetesen Josie is nagyon jó időt futott, a suliból az első lett.


A verseny után egyből jöttünk is haza.
Egy baráti párral egy mexikói étterembe mentünk vacsizni. Szeretem a mexikói ételeket, például a tortilla, burrito, chili vagy taco. Sok mexikói étterem van itt, de kínai és olasz is, és egy magyar étteremről is hallottam, de sajnos még nem voltunk ott.

Jövő vasárnap valamilyen magyar kaját készítek! Ha van valami jó ötletetek, kommentben írjátok meg! ;) Ez lesz az utolsó hétvégém Michele-éknél...

Vacsora után a suliba mentünk az improv show-ra. (=improvizációs show) Josie és Kellie is szerepelt. Hasonló, mint a színjátszó, csak nem betanult darabot adnak elő, hanem improvizációs játékokat játszanak, a nézőket bevonva. (Mint pl. a Beugró tévés műsor) Nagyon tetszett! Például volt egy olyan feladat, amikor 2 ember eljátszott egy szituációt 1 perc alatt, másik 2 embernek ugyanazt a szituációt kellett bemutatni fél perc alatt, majd 15 másodperc, aztán 5 másodperc alatt. Viccesek voltak :)

Ma délután Cross Country összejövetel volt, ahol lezártuk a szezont. Az edzők összefoglalták a fő eseményeket, és mindenki kapott egy kis ajándékot, emléklapot. Képeket és videót néztünk az elmúlt 2 hónap emlékezetes, vicces, néha szomorú vagy nehéz pillanatairól. Jó érzés volt végignézni, visszaemlékezni. És ezzel a sütizős délutánnal véget ért az idei Cross Country...





Jövő héten Halloween! És nincs igazi Halloween töklámpás nélkül, így ma este tököt faragtunk. Jake is átjött, lámpást készítettünk és sütőtökös pitét is sütöttünk. :)






Ha van időtök, süssetek ti is egy fincsi sütőtök-pitét Halloween-ra! :)

Puszi Nektek!

2 megjegyzés:

  1. Szerintem süss palacsintát és vegyetek hozzá nutellát meg lekvárt! :D az magyar kajának számít és nem is olyan nehéz :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi az ötletet :) Most levest és túróscsuszát fogok készíteni, de jövő héten lehet, hogy palacsintát is csinálok ;)

    VálaszTörlés