2012. november 21., szerda

Szünet

Helló! :)

Hát én itthon élvezem a hálaadási szünetet. Egy kicsit most tudunk pihenni, jó is. Sok filmet megnéztünk már Malaney-val, a Reszkessetek betörők 1, 3. részét, a Mamma Mia-t, a Levelek Júliának című filmet... Olyan jó itthon lazítani!

Vasárnap templomba mentünk, ami elég fura volt. Egy kis faház volt, tulajdonképpen egyáltalán nem úgy nézett ki, mint egy templom, semmilyen kereszt, bibliai festmény, szobor nem volt. A színpadon egy férfi tartott beszédet, felolvasott egy bibliai történetet, de nem hasonlított egy papra, csak farmert és pólót viselt, senki nem öltözött ki. Sokan teáztak közben vagy kávét ittak, és zenéltek is. Egy dobozban adták körbe az ostyát és "Jézus vérét". Fura volt... Bár gondolom ez nem egy átlagos templom.




Majd focimeccsre mentünk, amerikai focimeccsre. Denver csapata, a Broncos játszott San Diego ellen egy hatalmas stadionban. Steve-ék nagy szurkolók, éves bérletük van, tehát minden meccsen részt vehetnek. Egy egész napos program volt, már a meccs előtt elmentünk ebédelni, majd a stadionba mentünk, ahol 76 ezer ember nézte a játékot. Nagyon hosszú volt, 3 és fél óráig tartott. Szinte mindenki Broncos-os pólót, sapkát viselt, és sokszor óriási hangzavar volt. A meccs közben popcorn-t, üdítőket, sört árultak. Ha Amerikában vagy, kihagyhatatlan egy ilyen meccs.




Vasárnap este sütőtökös sütit sütöttünk, nagyon finom lett!
Ahogyan én mikulásvirágot árultam a pom-pom csapatnak, Malaney fahájas tekercset árult, aminek a bevételéből a kórust támogatják. Mi is rendeltünk, hétfőn kaptuk meg, de majd csak karácsonykor eszünk belőle. (Pedig olyan jól néz ki, hogy legszívesebben kivenném a hűtőből és megkóstolnám!)


Tegnap összegyűjtöttük a recepteket hálaadásra, pulykát sütünk, a tölteléket készítjük, és sajttortát. Csütörtökön összejön a nagy család, mindenki hoz valamit, szóval rengeteg kaja lesz. Már nagyon izgatott vagyok! :)

Tegnap este Sarah is megjött, Sam ma este érkezik. 6-ra megyünk érte a reptérre. Pár napot itt töltenek, majd vasárnap este mennek vissza.

A galériával van egy kis probléma, de amíg megoldom, ezen a linken nézegethetitek a képeket: https://picasaweb.google.com/103246831359407411843

Majd írok, milyen volt a hálaadás, figyeljétek! ;)

Puszi!!!!

3 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Már írtam korában. Nagyon tetszik a blogod, mindig olvasom. Van viszont egy dolog a sulival kapcsolatban, amit nem teljesen értek.
    Tehát, ha vége van az óráknak, utána délután egybõl kezdődnek ezek a sportok? Mindenki sportol valamit, azzaz kötelezõ? És suli után csak olyan tevékenység van, ami sport? Mert filmekben láttam, hogy van más is, pl. zene, színjátszó vagy ilyesmi. Jaj és még annyit, hogy ezek minden nap vannak, vagy van olyan is, amikor nincs?
    Elõre is köszi és bocsi a sok kérdésért, csak kíváncsi vagyok. :D
    Jah és happy happy thanksgiving :)

    VálaszTörlés
  2. Szia :) Minden nap 6 órád van (ugyanaz az órarend), a 7. órában is ott kell maradni a suliban, ilyenkor az egyik tanterembe kell menni, ahol órád volt, ha kérdésed van, segítséget kérhetsz a tanárodtól, ha egy teszt elmaradt, bepótolhatod, vagy csak leckét írsz. A sulinak fél 3-kor van vége, ezután kezdődnek a délutáni tevékenységek, ami lehet sport, zenekar, musical... Nem kötelező, de szinte mindenkinek van valamilyen délutáni elfoglaltsága. A sport itt Coloradóban nagyon fontos, minden nap van! Van, aki ezen kívül jár még valamilyen különórára is (pl. a fogadótesóm, Malaney, a suliban úszik, ami minden nap 3-5-ig van, ezen kívül hétfőnként énekkarra jár, csütörtökönként pedig lacrosse-ozik). Nekem a pom-pom hétfőn, szerdán, csütörtökön fél 4-től 6-ig, keddenként pedig fél 6-től fél 7-ig van, a péntek szabad. Így általában csak fél 7 körül érek haza. Bár nem bánom, mert itthon úgysem tudnék mit csinálni, így pedig barátnőkkel vagyok egész délután. Először nagyon fura volt, hogy minden nap van sport, de hozzá lehet szokni. Természetesen sport helyett járhatsz musical-re, énekkarra vagy zenekarra is. Nyugodtan kérdezz :) Puszi

    VálaszTörlés
  3. Jaj, nagyon szépen köszönöm :D

    VálaszTörlés