2012. november 25., vasárnap

Hálaadás

Sziasztok! :)

Sajnos vége a szünetnek, de sikerült egy kicsit feltöltődni.
Főleg itthon pihentünk. Olyan jó volt sokáig aludni, nem kellett sehova sietni. Hétfőn és kedden Steve dolgozott, így csak Lisa, Malaney és én voltunk itthon. Általában napközben külön ettünk, együtt vacsiztunk. Élveztem a csöndet, hogy egy kicsit tudtunk lazítani. Sarah már kedd este megjött, Sam szerda este érkezett. Mindannyian elmentünk érte a repülőtérre (mert Sam Californiában jár egyetemre), nagyon sok ember volt hálaadás miatt. Egy közeli étteremből hoztunk vacsit. Nemrég nyílt egy Burger Plus nevű hely, ahol számos burger van az étlapon, a klasszikus sajtburgertől a különleges reggeli burgerig, különböző pizzák, sültkrumpli... Egy hatalmas gyrost ettem sültkrumplival. Óriási volt!

Sarah, Sam és Malaney nagyon lazák, szuper volt ez a pár nap velük.
Rengeteg filmet néztünk együtt, többször is mentünk moziba, ugyanis a mozi csak 5 percre van tőlünk. Például tegnap este is csak itthon tévéztünk, leckét írtunk, amikor Sarah felvetette, hogy nincs-e kedvünk megnézni egy filmet a moziban. És hát ki az aki inkább a leckét választaná... félbehagytuk a házit és elmentünk a moziba a The perks of being a wallflower című filmre (magyarul: Egy különc srác feljegyzései) Logan Lerman, Emma Watson és Nina Dobrev szereplésével. Előzetes a filmhez: http://www.youtube.com/watch?v=hx7NDb6AKEI. Tetszett és egész jól értettem. Nagyon ajánlom a könyvet, szerintem érdemes elolvasni!

Minden év november utolsó csötörtöke thanksgiving, vagyis hálaadás. Hogy miért hálaadás a hálaadás és miért gyűlik össze a család apraja-nagyja? A történet rövid és egyszerű. Mikor anno, sok-sok évvel ezelőtt a puritánok megérkeztek Amerikába legyengülve és betegen, egyre fogyó élelemmel, az indiánok olyan kedvesek voltak, hogy mindent megmutattak nekik a földjükön és megtanították a puritánoknak, mit ehetnek és mihez hogyan juthatnak hozzá. (Később viszont a bevándorlók legyilkolták szegény indiánokat, a maradékot pedig rezervátumba küldték.) Az első dolog, amit ettek a pulyka volt, ezért hagyomány, hogy a család hálaadáskor pulykát eszik.
Már szerdán készülődtünk, Malaney-vel sajttortát sütöttünk, ami isteni lett! Mindenképpen próbáljátok ki! Egyszerű, elronthatatlan és nagyon finom! Egy sajttorta-recept: http://www.mindmegette.hu/amerikai-sajttorta.recept (egy bögre=2,5 dl). Majd Steve-vel gyümölcssalit készítettünk. A pulykát csak csütörtökön sütöttük meg, nagyon nagy volt. Steve készítette a pulykát és hozzá a tölteléket is.
Fél 1-kor jöttek a vendégek, Lisa nővérének a családja, Steve apukája és Lisa szülei. 15-en voltunk, mindenki hozott valamit. Az asztal tele volt minden földi jóval: gyümölcssali, édesburgonya, krumplipüré, kalács, dióspite, brownie, sajttorta és persze a nap főfogása, a pulyka. Tutira megvan az a hálaadási pár kiló...
Mindenki nagyon aranyos volt! Beszélgettünk, puzzle-t raktunk ki. 7 óra körül ment el mindenki.


A pulyka halála 


Kiraktuk :)

Pénteken volt Black Friday, ami azt jelenti, hogy a boltok korábban nyitnak, másnap hajnalban zárnak és mindenhol hatalmas leértékelések vannak. Ilyenkor rengetegen vásárolnak, tele vannak az áruházak. Vannak, akik már hajnaltól a bolt előtt várakoznak székekkel, párnákkal, kis takarókkal (néhányan még sátorral is!), hogy elsők között juthassanak be az üzletbe... Mi azért nem voltunk ilyen elszántak, csak délután mentünk vásárolni. Lisa az apukájának vett ajándékot a szülinapjára, Malaney és én néhány ruhát, kiegészítőt vettünk. Mindenhol hatalmas sorok voltak a pénztárnál, a parkoló is tele volt, szóval aki nem szereti a tömeget, jobb, ha aznap inkább otthon marad...

Szombat reggel Sarah-val potyogtatós meggyes pitét sütöttünk, míg a többiek felrakták az égőket a házra, feldíszítették a karácsonyfát. Bizony, itt hálaadást követően feldíszítik a karácsonyfát! Minden ház ki van világítva különböző színű égőkkel, néhol rénszarvasok, mikulás is.

Sarah-val sütünk :)


Díszítés :D

Már áll a karácsonyfa!

Szombat délután Lisa apukájának ünnepeltük a 70. szülinapját. Náluk ebédeltünk, Lisa nővéréék is jöttek. Lisa hozott csokis-kávés tortát, majd dominóztunk. Lisa szülei nagyon aranyosak, kedvesek. Pár órát náluk töltöttünk, majd hazajöttünk, itthon pedig csak lazítottunk.


 Happy Birthday!



A kis fogadócsaládom :) 

 én, Lisa, Malaney, Steve, Sarah, Sam


Ma reggel amikor lejöttem a konyhába, Milka csoki és virág várt az asztalon, ugyanis ma ünneplem a névnapomat. Nagyon aranyosak voltak! Együtt reggeliztünk, később pedig nekiálltunk a leckének. Egy esszét kellett írnom angolra a Skarlát betűről. Az ilyen esszéket fel kell töltenünk egy oldalra, ahol a tanár látja, hány százalékban másoltuk, így elkerülik, hogy a diákok egy korábbi dolgozatot adjanak be vagy internetről töltsenek le egy esszét.
Sarah és Sam délután visszamentek, 3 hét múlva jönnek haza karácsonyra. Örültem, hogy itt voltak pár napot, nagyon aranyosak!

A névnapi ajándékom :)

Közös reggeli :)

Holnaptól megint suli. Viszont már csak 4 hét és karácsonyi/téli szünet. Addig még sok-sok program van: karácsonyi parti a cserediákokkal, ahol prezentációt tartok Magyarországról, pom-pom verseny...

Persze mindenről mesélek!

Puszi Nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése