2012. augusztus 22., szerda

A suli

Sziasztok!

Hát itt megkezdődött a suli...

7.35-kor kezdődik, minden óra 50 perces és minden nap ugyanaz az órarend. Az órák között csak 5 perc szünet van, szóval nem nagyon lehet közben mosdóba menni. Arra van időd ezalatt, hogy elmész a szekrényedhez, kiveszed, ami a következő órára kell és mész a terembe.

FOTÓZÁS: jól hangzik, biztosan élvezni fogom!
AMERIKAI TÖRI: a legjobb óra, a legjobb tanár (férfi), vicces, kedves. Ezen az órán vannak a legszimpibb tanulók, akikkel közös órám van. ma írtunk egy tesztet, de nekem nem kellett megírnom, mivel nem tanultam amerikai törit...
TESI: nagyon sokan vagyunk, 10-12. évfolyamosok, fiúk-lányok. kedden és csütörtökön van játékóra. Férfi tanár, nem olyan vicces, de azt mondják jó fej. Amúgy Colorado a legegészségesebb állam az USA-ban. Pl. tesin figyelmeztettek a rendszeres sportolásra, hogy figyeljünk arra, mit eszünk és ne cukros üdítőket, hanem sok-sok vizet igyunk. (Mondjuk azért gyakoribb a hamburger és pizza, mint nálunk)
RAJZ: a különböző szintű rajztudásúak egy csoportban vannak, itt 12.-esekkel ülök egy asztalnál, elég vicces nézni, mennyire nem akarnak ott lenni :D

EBÉD: néhányan 3. óra után, mások 4. óra után ebédelnek. (Én a 4. óra után, azaz 11.20-11.50-ig van ebédidő. a suliban lehet venni kaját, pizza, szendvics, gyümölcs vagy csak csoki vagy keksz. De a legtöbben otthonról visznek. (Josie, Kellie és én is itthonról viszünk) én Hanna-val és Kenna-val ebédelek és még pár ismerőssel, de a barátaim közül a legtöbben a 3. óra után esznek. Szinte mindenkinél van valamilyen gyümölcs vagy zöldség.

ANGOL: a tanárnő vicces, nagyon jó hangulat van az órán. Minden nap valamilyen különleges 2 új angol szót tanulunk. És mindig kérdezget Magyarországról.
És végül MATEK: a matek teszt: 1-gyel fejjebb lévő csoportba kerültem, ahova a cserediákokat szokták tenni. Elég egyszerű, amiket tanulunk. Csak a kifejezéseket nem tudom még. Minden nap 30 példát kapunk házinak...

7.óra: kötelezően ott kell maradni a suliban. Ekkor mehetsz bármelyik tanárodhoz, ha kérdésed van, amúgy pedig az egyik terembe kell beülnöd, ahol órád van és házit csinálsz. Ilyenkor vannak a különböző különórák is.

Fél 3-ig tart, utána jönnek a sportok. Szezonális sportok vannak:
ősszel: tánc, szurkolócsapat, cross country futás, foci, amerikai foci, golf, softball, tenisz, röpi
télen: kosárlabda, úszás vagy musical
tavasszal: baseball, golf, foci, tenisz, úszás, atlétika közül lehet választani.

Josie-val cross country futásra járunk, oda jár a legtöbb barátom is. Viszonylag nehéz, mert minden nap 1+3 mérföldet futunk - vagyis 6 és fél km-t. Kellie pedig táncol.

Eddigi terveim szerint télen úszni fogok, tavasszal pedig valószínűleg a teniszt próbálom ki.

Szóval ennyit a suliról :)
Ti élvezzétek a szünetet amíg lehet! Puszi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése